Katı Krem Şanti Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Katı krem şanti evde kolayca yapılabilir ve hazır toz karışımlardan çok daha doğal ve lezzetli olur. Peki, katı krem şanti nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte malzemeleri ve tarifi.
Katı Krem Şanti Nasıl Yapılır?

Evde katı krem şanti yapmak için sadece soğuk sıvı krema, pudra şekeri ve biraz çırpma gücü yeterlidir. Soğuk krema, mikserle çırpıldıkça kabarır ve yoğun bir kıvama ulaşır. Fazla çırpmamaya dikkat edilmesi gerekir. Peki; katı krem şanti nasıl yapılır? İşte cevabı.

krem şanti

Malzemeler:

  1. 200 ml soğuk sıvı krema (çırpılabilir, %35 yağ oranlı)
  2. 2 yemek kaşığı pudra şekeri (isteğe göre azaltılabilir/arttırılabilir)
  3. 1 paket vanilin (isteğe bağlı, aroma için)

Yapılışı:

Krema mutlaka buzdolabından çıkmış ve çok soğuk olmalı. Mümkünse çırpacağınız kap ve mikser uçlarını da 10-15 dakika buzdolabında bekletin. Soğuk kremayı derin bir kaba alın. Orta-yüksek hızda mikserle çırpmaya başlayın. Kremanız hafif koyulaşmaya başlayınca pudra şekerini ve vanilini ekleyin. Çırpmaya devam edin. Mikser iz bırakmaya başladığında dikkat edin. Krem şanti uçlara yapışıp düşmeyecek kadar katı olduğunda hazırdır. (Yaklaşık 3-5 dakika çırpılır.)

Püf Noktalar:

Fazla çırparsanız tereyağına dönüşebilir, dikkatli olun.

Daha sert kıvam isterseniz:

  1. 1 tatlı kaşığı nişasta (mısır veya buğday) ekleyebilirsiniz.
  2. Ya da içine 1 yaprak jelatin (önceden suda eritilmiş) karıştırabilirsiniz.

Şunlara da göz atın:

  1. Taze Krem Şantiyi Buzdolabında Ne Kadar Süre Saklayabilirsiniz?
  2. Krem Şantili Tarifler
  3. Krema Çırpmak İçin İdeal Sıcaklık Nedir?
  4. Krema Ne Kadar Dayanır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Laboratuvar Üretimi Balığa İlk FDA Onayı: Menüye Girdi
Saray Tatlısı Malzemeleri Nelerdir?
Simit Tartışması Devam Ediyor: Vedat Milor’un Simit Yorumu Sosyal Medyayı İkiye Böldü
Parmak Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?
Çin Salatası Nedir?
Kebapla Döner Arasındaki Farklar Nelerdir?