Kalburabastı Malzemeleri Nelerdir?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Kalburabastı, Türk mutfağının en zarif ve köklü şerbetli tatlılarından biridir. Kalburabastı yapımında tereyağı, irmik, yoğurt, kabartma tozu, un, ceviz içi kullanılır. Bu tatlı fırında pişirildikten sonra, su ve şeker ile hazırlanan şerbet ile ıslatılır. Bu sayede hem lezzetli, hem de pratik bir şekilde sunulabilir. Kalburabastının üzeri antep fıstığı veya ceviz ile süslenebilir.

Osmanlı döneminden günümüze uzanan kalburabastı, özellikle bayramlarda, misafir sofralarında ve özel günlerde sıklıkla yapılır. Hem sade görünümüyle hem de içindeki ceviz dolgusuyla dikkat çeker. Adını ise yapımında kullanılan “kalbur” (elek) yüzeyinden alır; hamurun bu yüzeye bastırılmasıyla oluşan o kendine özgü dokulu desen, tatlının en ayırt edici özelliğidir.

Kalburabastı tarifi, kalburabastının adı nereden geliyor ve kalburabastı yapmanın kolay yollarına göz atın.

Kalburabastı Malzemeleri Nelerdir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak