Kalburabastı Kıyır Olması İçin Ne Yapmalı?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Kalburabastının kıyır kıyır gevrek olması için, hamuruna mutlaka tereyağı konulmalıdır. Ayrıca hamurun içine sirke ve irmik eklemek, kıyır olmasını sağlayan özelliklerden biridir. Kalburabastı hamurunu fazla yoğurmamak, fırını önceden ısıtmak ve şerbeti soğuk bir şekilde dökmek, kıyır olmasını sağlayan özelliklerdendir.

Kalburabastı, Osmanlı saray mutfağından Anadolu’nun ev mutfağına taşan bir mirastır. Sarayda daha minyatür ve zarif halleri yapılırken, Anadolu’da daha dolgun ve cevizli çeşitleri gelişmiştir. Kalburabastının en çok aranan özelliği “kıyır kıyır” olmasıdır. Yani ağızda dağılması ama hamur gibi yumuşamaması. Bu dengeyi yakalamak için birkaç önemli püf noktası vardır.

Kalburabastı malzemeleri nelerdir, kalburabastı yapmanın kolay yolları ve kalburabastı tarifine göz atın.

Kalburabastı Kıyır Olması İçin Ne Yapmalı?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı