Kalamarın Çıtır Olması İçin Ne Yapmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kalamarın çıtır olması için öncelikle iyice kurulanmalı ve mısır unu veya nişasta ile kaplanmalıdır. Kızartma yağı yeterince sıcak olmalı ve kalamar kısa sürede kızartılmalıdır. Parçaların orta kalınlıkta olması, hem içinin yumuşak hem dışının çıtır olmasını sağlar.

Kalamarın çıtırlığını artırmak için önceden soğutulmuş olması faydalıdır. Kızartma sırasında kalamarların birbirine yapışmamasına dikkat edilmelidir. Kızarttıktan sonra fazla yağını almak için kağıt havlu üzerinde bekletmek de önemlidir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak