Kadınbudu Köftenin Dağılmaması İçin Ne Yapmak Lazım?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Dağılmayan bir kadınbudu köfte için pirincin lapa olmadan pişirilmesi, kıymanın yarısının mutlaka kavrulup iyice soğutulduktan sonra hamura eklenmesi, harcın buzdolabında dinlendirilmesi ve köftelerin una ardından yumurtaya bulanarak kızartılması büyük önem taşır.

Kadınbudu köfte, Türk mutfağının en sevilen klasiklerinden biridir. Kıyma, pirinç, soğan ve baharatlarla hazırlanan; hem haşlanmış pirinç hem de çiğ kıymayla yoğrulduğu için yumuşacık bir dokuya sahip olan bu köfte, önce una sonra yumurtaya bulanıp yağda kızartılarak yapılır. Dışının çıtır, içinin ise hafif sulu ve yumuşak olması onu diğer köftelerden ayırır.

Kadınbudu köftenin yanına ne gider ve kadınbudu köftenin püf noktalarına göz atın.

Kadınbudu Köftenin Dağılmaması İçin Ne Yapmak Lazım?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak