Kabak Tatlısının Erimemesi İçin Ne Yapmalı?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Kabak tatlısı, bal kabağının şekerle pişirilmesiyle hazırlanan geleneksel bir Türk tatlısıdır. Tatlının erimemesi için sert kabak seçmek, fazla şekerli bekletmemek ve kısık ateşte su eklemeden pişirmek gerekir. Ceviz veya tahinle sunulan bu tatlı, kış sofralarının vazgeçilmez lezzetidir.

Kabak tatlısı, bal kabağının şekerle buluştuğu, Türk mutfağının en geleneksel ve sevilen tatlılarından biridir. Genellikle sonbahar ve kış aylarında yapılan bu tatlı, bal kabağının doğal şekerini ve aromasını ortaya çıkarır. Dilimlenen kabaklar toz şekerle bekletilerek suyunu salması sağlanır, ardından yavaş yavaş pişirilir. Üzerine ceviz, fındık veya tahin dökülerek servis edilir. Hafif, doğal ve besleyici bir tatlı olduğu için hem lezzeti hem de sadeliğiyle sofralarda özel bir yer edinmiştir.

''Kabak tatlısı malzemeleri nelerdir ve kabak tatlısında kireç yerine ne kullanılır?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Kabak Tatlısının Erimemesi İçin Ne Yapmalı?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak