Izgarada Balık Pişirmek İçin 5 Tüyo
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Balık, ızgarada pişirildiğinde oldukça lezzetli bir hal alır. Izgarada balık pişirirken doğru balığı seçmek, temizlemek, ızgarayı hazırlamak, balığı önceden marine etmek, pişirme süresine dikkat etmek ve doğru bir şekilde servis etmek önemlidir.

Izgarada balık, balığın doğrudan ateş üzerinde ya da ızgara tavasında pişirildiği, dışı hafif çıtır, içi ise yumuşak ve sulu kalan bir pişirme yöntemidir. Bu yöntemle balık, fazla yağ kullanılmadan, kendi yağıyla ve doğal aromasıyla pişer. Genellikle mevsim balıkları, özellikle levrek, çipura, somon, sardalya, hamsi ve uskumru, ızgarada pişirmeye uygundur. Izgara, balığın hem dumanlı bir tat kazanmasını sağlar hem de sağlıklı bir pişirme tekniğidir.

''Balığın ızgaraya yapışması nasıl önlenir, mangal ızgarası nasıl temizlenir ve ızgara biftek nasıl yapılır?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Izgarada Balık Pişirmenin Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Su Bardağı Mercimeğe Ne Kadar Bulgur Konulur?
2 Bardak Mercimek İçin Ne Kadar Su Konulur?
Kastamonu Tiridi: Geçmişten Günümüze Şehrin Vazgeçilmezi
Blender Olmadan Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
1 Su Bardağı Mercimekten Kaç Kişilik Çorba Çıkar?
Ezogelin Çorbasına Bulgur Koymasak Olur Mu?