İtalyan Salatası Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
İtalyan salatası, sebzeler ve mayonez bazlı sos ile hazırlanan, özellikle et yemeklerinin yanında sıkça tercih edilen nefis bir mezedir. Klasik İtalyan salatası tarifi ise oldukça kolay ve pratiktir. Peki; İtalyan salatası nasıl yapılır?

İtalyan salatası; haşlanmış patates, havuç, bezelye ve kornişon turşunun, mayonezli sosla karıştırılmasıyla hazırlanır. Soğuk olarak servis edilen bu salata, özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında çok yakışır. İsteğe bağlı olarak yoğurt da eklenerek lezzeti hafifletilebilir. Peki; İtalyan salatası nasıl yapılır?

Malzemeler:

  1. 3 orta boy patates
  2. 2 adet havuç
  3. 1 kase bezelye (haşlanmış veya konserve)
  4. 5-6 adet turşu (küçük küçük doğranmış)
  5. 100-150 gram salam (küçük küpler halinde doğranmış)
  6. 3 yemek kaşığı yoğurt
  7. 3 yemek kaşığı mayonez
  8. Tuz
  9. Karabiber

Hazırlanışı:

Patatesleri ve havuçları kabuklarıyla haşlayın. Haşlandıktan sonra kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bezelye haşlanmış veya konserve ise suyunu süzün. Turşuları ve salamı küçük küpler halinde doğrayın. Yoğurt, mayonez, tuz ve karabiberi bir kasede iyice karıştırın. Doğranmış patates, havuç, bezelye, turşu ve salamı geniş bir kasede birleştirin. Üzerine hazırladığınız sosu dökün ve nazikçe karıştırın. İsterseniz biraz dinlendirip soğuk servis yapın. Üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz.

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?