Ispanak Kökü Salatası Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Ispanak köklerini temizleyip ince doğrayın ve 5–10 dakika haşlayın. Soğan, sarımsak gibi ek malzemeleri hazırlayın. Haşlanmış kökleri zeytinyağı, limon suyu ve tuzla karıştırıp servis edin.

Ispanak köklerini temizleyip ince ince doğrayın ve haşlayın. Soğan ve sarımsak gibi malzemeleri ekleyin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuz ile karıştırarak servis yapın.

Kökleri Hazırlama

Ispanak köklerini temizleyip yıkayın, ince ince doğrayın veya rendeleyin.

Haşlama

Doğranmış kökleri 5–10 dakika kadar kaynar suda haşlayın, ardından süzüp soğumaya bırakın.

Sebze ve Malzemeler

Soğan, sarımsak, havuç gibi eklemek istediğiniz malzemeleri doğrayın.

Sos Hazırlama

Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve isteğe göre sumak veya nar ekşisi ile sos hazırlayın.

Karıştırma

Haşlanmış kökleri ve diğer malzemeleri sosla harmanlayıp servis yapın.

Şunlara da göz atın:

  1. Zeytinyağlı Ispanak Kökü Yapmanın 5 Püf Noktası
  2. Ispanak Borani Yapmanın Püf Noktaları
  3. Ispanak İkinci Kez Isıtılır Mı?
  4. Pişmiş Ispanak Ertesi Gün Yenir Mi?
  5. Ispanak Pişirmenin Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak