Ispanak Kökü Kaç Dakikada Haşlanır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Ispanak köklerini yıkayıp uçlarını kesin ve tuzlu su dolu tencereye yerleştirin. Orta ateşte 10–15 dakika haşlayın, yumuşadıklarından emin olun. Haşlandıktan sonra süzüp isterseniz soğuk suyla şoklayarak servis edebilirsiniz.

Ispanak köklerini yıkayıp uçlarını kesin. Tuzlu suda 10–15 dakika haşlayın, yumuşadıklarını kontrol edin. Haşlandıktan sonra süzüp soğutarak kullanabilirsiniz.

Hazırlık

Ispanak köklerini iyice yıkayın ve gerekirse uç kısımlarını kesin.

Tencereye koyma

Derin bir tencereye su doldurun ve biraz tuz ekleyin, kökleri tencereye yerleştirin.

Haşlama süresi

Orta ateşte 10–15 dakika haşlayın; kökler yumuşayana kadar pişirin.

Kontrol

Bir çatal veya bıçakla kontrol ederek köklerin yeterince yumuşak olup olmadığını test edin.

Süzme ve soğutma

Haşlanan kökleri süzün, isterseniz soğuk suyla şoklayarak renklerini koruyabilirsiniz.

Şunlara da göz atın:

  1. Ispanak Kökü Salatası Nasıl Yapılır?
  2. Zeytinyağlı Ispanak Kökü Yapmanın 5 Püf Noktası
  3. Ispanak Borani Yapmanın Püf Noktaları
  4. Ispanak Pişirmenin Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak