Islak Hamburger Sosu Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Islak hamburger sosu, domates püresi, salça ve bol sarımsakla hazırlanan özel bir sostur. Baharatlar, sirke ve biraz şekerle tatlandırılır, kıvam alana kadar pişirilir. Hamburger ekmekleri bu sosla iyice ıslatılarak meşhur sokak lezzeti elde edilir.

Islak hamburger sosu salça, domates püresi ve sarımsakla hazırlanır. İçine baharatlar ve biraz sirke eklenerek lezzeti artırılır. Ekmekler bu sosla ıslatıldığında meşhur Taksim usulü tat ortaya çıkar.

Malzemeler:

  1. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  2. 4–5 diş sarımsak (ince doğranmış veya ezilmiş)
  3. 1 yemek kaşığı domates salçası
  4. 1 su bardağı domates püresi (ya da rendelenmiş domates)
  5. 1 çay kaşığı toz şeker
  6. 1 çay kaşığı tuz
  7. 1 çay kaşığı pul biber
  8. 1 çay kaşığı karabiber
  9. 1 çay kaşığı kekik
  10. 1 tatlı kaşığı sirke (üzüm ya da elma)
  11. 1 su bardağı sıcak su

Yapılışı:

Tavaya zeytinyağını alın, sarımsakları ekleyip hafifçe kavurun. Salçayı ilave edin, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Domates püresini ekleyin, karıştırın. Şeker, tuz ve baharatları koyun. Sirkeyi ekleyin, ardından sıcak suyu dökün. Kısık ateşte 10–15 dakika kaynatın, kıvam alana kadar pişirin. Sos çok koyu olursa biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz. Hamburger köftelerini pişirip ekmeğe yerleştirdikten sonra bu sosun içinde ekmekleri iyice ıslatıp fırında birkaç dakika bekletirseniz o meşhur "ıslak hamburger" kıvamına ulaşır.

Şunlara da göz atın:

  1. Evde Islak Hamburger Yapmanın Püf Noktaları
  2. Hamburger Ekmeği Yapmanın Kolay Yolları
  3. Evde Hamburger Köftesi Yapmanın 8 Püf Noktası
  4. Hamburgeri Tekrar Isıtırken Dikkat Etmeniz Gerekenler
  5. Ev Yapımı Hamburgerler

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları