İskenderin Yanına Neden Yoğurt Konur?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
İskender, döner eti, tereyağı, pideler ve domates sosunun birleşimiyle hazırlanan ünlü bir Bursa yemeğidir. Yanına yoğurt konmasının nedeni, et ve tereyağının yoğunluğunu dengelemek, ferahlık katmak ve geleneksel sunumu tamamlamaktır. Yoğurt hem lezzeti hem de sindirimi destekleyen temel bir eşlikçidir.

İskender, Bursa mutfağının dünyaca ünlü lezzetlerinden biridir. İnce ince kesilmiş döner etinin, tereyağlı kızarmış pidelerin üzerine yerleştirilmesiyle hazırlanır. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir, yanına domates sosu eklenir ve yoğurtla birlikte servis edilir. Hem etin aroması hem tereyağının kokusu hem de sos ve pidelerin uyumu sayesinde çok katmanlı, zengin bir lezzete sahiptir. Adını, bu yemeği 19. yüzyılda geliştiren İskender Efendi’den alır.

İskenderin tarihçesi ve iskenderin püf noktalarına göz atın.

İskenderin Yanına Neden Yoğurt Konur?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları