İskender Kıymadan Mı Olur Etten Mi?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
İskender kebabı, geleneksel olarak ince dilimlenmiş dana etinden yapılır ve kıyma kullanılmaz. Et, uzun süre marine edilip közde pişirilerek üzerine domates sosu, tereyağı ve yoğurt eklenir. Kıyma kullanımı daha çok ev yapımı veya hızlı alternatif tariflerde görülür ve dokusu orijinal tarife göre farklıdır. Bu nedenle gerçek İskender kebabı her zaman etten hazırlanır, kıymadan yapılmaz.

İskender kebabı aslen bütün veya ince dilimlenmiş etle hazırlanır, kıyma geleneksel tarifte yer almaz. Et, tereyağı ve domates sosuyla birlikte servis edilir, bu da lezzetin temelini oluşturur. Kıyma kullanıldığında, kebabın karakteristik yumuşak ve sulu dokusu değişir. Gerçek İskender, her zaman etin doğal aromasıyla yapılır ve bu özelliğiyle ayırt edilir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı