Ihlamur Çayı Nasıl Demlenir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Ihlamur çayı demlemek oldukça kolaydır ve doğru şekilde hazırlandığında hem lezzetli olur hem de şifalı etkilerini daha iyi gösterir. İşte adım adım ıhlamur çayı demleme yöntemi!

Ihlamur çayı, kaynar suya atılmadan önce hafifçe ılınmış suyla demlenerek en iyi aromasını verir. 5-10 dakika demlemek, hem tadını hem de şifalı etkilerini ortaya çıkarır. Tatlandırmak için bal veya limon ekleyebilirsiniz ancak çayı kaynatmaktan kaçının.

Malzemeler:

  1. 1-2 tutam kurutulmuş ıhlamur (yaprak ve çiçek karışımı)
  2. 2 su bardağı içme suyu
  3. (İsteğe bağlı) bal, limon veya karanfil

Demleme Yöntemi:

Suyu kaynatın, ardından birkaç saniye bekleyerek hafifçe soğumasını sağlayın (kaynar değil, 90-95°C olması ideal). Ihlamuru bir demliğe koyun (porselen ya da cam demlik tercih edilir). Üzerine sıcak suyu dökün ve demliğin kapağını kapatın. Yaklaşık 5-10 dakika demlemeye bırakın. Rengi açık sarı olmalı. Süzerek fincana alın. İsteğe göre bal ya da limon ekleyebilirsiniz.

Not: Ihlamur kaynatılmaz, çünkü kaynar suda fazla bekletilirse faydalı uçucu yağlarını kaybedebilir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde