Havuç Kararması İçin Ne Yapmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Havuçların kararmasını önlemek için doğradıktan sonra limonlu suya koymak etkili bir yöntemdir. Bu sayede havuçlar, havayla temas ederek oksitlenmez ve rengini korur. Peki; havucun kararmaması için ne yapmalı? İşte o yöntemler!
Havuç Kararması İçin Ne Yapmalı?

Havuç kararmaması için ne yapmalı? Alternatif olarak soğuk su içinde bekletmek de tazeliğini ve parlak rengini muhafaza etmeye yardımcı olur. Havuçları hava almayan kaplarda saklamak da kararmayı geciktirir ve kullanım süresini uzatır.

havuç

Limonlu Su Kullanın

Havuçları soyup doğradıktan sonra limonlu suyun içinde birkaç dakika bekletin. Bu, havucun oksidasyonunu yavaşlatır ve kararmasını önler.

Soğuk Suda Bekletin

Havuçları doğradıktan sonra hava almaması için soğuk su dolu bir kapta saklayın. Suyun üstünü streç filmle kapatın veya hava almayan bir kap kullanın.

Ağzı Kapalı Saklama Kabı

Havuçları doğradıktan sonra hava almayan kapta buzdolabında saklamak kararmayı geciktirir. Havuçları sudan çıkardıktan sonra iyice kurutun ve öyle kapatın.

Sirke veya Tuzlu Su

Kısa süreli bekletmeler için hafif sirkeli ya da tuzlu su da işe yarar. Ancak çok uzun süre kalırsa tadı değişebilir.

İpucu: Havuçları hemen kullanmayacaksanız doğramadan saklamak daha iyi olur. Bütün halde buzdolabında, bir kese kâğıdı ya da hava almayan bir torbada daha uzun süre taze kalır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

12 Ağustos Masterchef Özeti: İlk Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Niçoise Salatasının Püf Noktaları
Blooming Onion Nasıl Yapılır?
1 Dilim Kıbrıs Tatlısı Kaç Kaloridir?
Kıbrıs Tatlısı'nda Galeta Unu Yerine Ne Kullanılabilir?
Galeta Unuyla Ne Yapılır?