Haşlanmış Yumurta Yapmanın Püf Noktaları
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Haşlanmış yumurta, kabuğuyla birlikte suda pişirilen temel bir besindir. Mükemmel sonuç için yumurtayı soğuk suya koymak, doğru pişirme süresini ayarlamak, kaynamayı kontrollü tutmak ve piştikten sonra hemen soğuk suya almak en önemli püf noktalarıdır.

Haşlanmış yumurta, kabuğu ile birlikte suda kaynatılarak pişirilen yumurtadır. Pişme süresine göre rafadan, kayısı kıvamı ve tam pişmiş gibi farklı dokular elde edilebilir. Kahvaltılarda en çok tüketilen temel besinlerden biridir ve salatalarda, sandviçlerde veya garnitürlerde de sıkça kullanılır.

''Haşlanmış yumurta nasıl saklanır ve haşlanmış yumurta nasıl daha hızlı soyulur?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Haşlanmış Yumurta Yapmanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak