Haşlanmış tavuk, bütün veya parça tavuk etinin (göğüs, but, kanat vs.) kaynar/az ateşte pişirilip suyuyla birlikte yumuşatılmasıyla elde edilen, nötr aromalı ve çok yönlü bir et hazırlığıdır. Çorbadan salataya, sandviçten pilavlara kadar pek çok tarifte kullanılır. Haşlanmış tavuğu saklamadan önce mutlaka soğutmak gerekir. Pişirdikten sonra tavuğu maksimum 2 saat içinde soğutmaya başlayın. Tamamen soğuduktan sonra ise saklama işlemine geçebilirsiniz.
Haşlanmış tavuk bütün bir halde veya parçalara bölünerek buzdolabında saklanabilir. Bunun için haşlayıp soğuttuğunuz tavuğu hava almayan kaplara veya kilitli poşetlere yerleştirin. Eti suyundan ayırmak istiyorsanız, süzgeçten geçirerek farklı bir saklama kabına alın. Hava almayacak şekilde kapattıktan sonra, buzdolabında 3-4 gün muhafaza edebilirsiniz.
Haşlanmış tavuğu soğuduktan sonra, yiyebileceğiniz şekilde porsiyonlara ayırın. Ardından vakum poşetlerinin içine yerleştirin ve tüm havasını çekin. Hava almayacak şekilde kapattıktan sonra, üzerine tarih etiketi yapıştırın. Haşlanmış tavuk bu şekilde, derin dondurucuda 3-4 aya kadar saklanabilir.