Güveci kullanmadan önce suya koyup ıslatmak çatlamasını önler. Zeytinyağını en üste gezdirmek, hem aromasını artırır hem de fasulyelerin parlak görünmesini sağlar. Birkaç diş sarımsak ve az şeker eklemek yemeğin lezzetini dengeler.
İnce, kılçıksız ve taze fasulyeleri tercih edin. Fasulyeler kırıldığında "çıt" diye ses çıkarmalı.
Güveci kullanmadan önce birkaç dakika suya koyup ıslatmak çatlamasını önler. Fırında pişirecekseniz güvecin soğuk fırına konması gerekir, sıcak fırına koymak çatlatır.
Güveçte fasulye yaparken, alt katmana bolca soğan (ince doğranmış), üzerine fasulyeler, domates ve sarımsak koymak lezzeti artırır. Zeytinyağını en üstten gezdirmek aromayı daha iyi yayar.
Fasulyeyi fazla karıştırmadan, kendi suyunu bırakıp pişmesini beklemek gerekir. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmek, fasulyenin aromasını ve güvecin verdiği toprağımsı tadı ortaya çıkarır.
Fazla su eklememek gerekir, çünkü fasulye ve domates zaten suyunu bırakır. Gerektiğinde azıcık sıcak su ilave edebilirsiniz.
Birkaç diş sarımsak, az şeker (asit dengesini sağlamak için) ve kaliteli zeytinyağı yemeğin lezzetini yükseltir. İsterseniz pişirme sonunda az tereyağı ekleyebilirsiniz.
Güveçte pişen fasulye sıcakken değil, biraz dinlendirildikten sonra daha lezzetli olur.
Şunlara da göz atın:
Dondurucuya Taze Fasulye Çiğ Konur Mu?
Taze Fasulye Kızartması Yapmanın 7 Püf Noktası
Etli Taze Fasulye Yapmanın İpuçları