Gül Tatlısı Nedir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Gül tatlısı, Türk mutfağına ait geleneksel bir şerbetli tatlıdır. Adını, şeklinin güle benzemesinden alır. Genellikle bayramlarda, misafirliklerde veya özel günlerde yapılır. Hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle oldukça beğenilen bir tatlıdır. İşte gül tatlısı hakkında merak edilenler!

Gül tatlısı, hamurun gül şeklinde sarılıp fırınlandıktan sonra şerbetlenmesiyle yapılan geleneksel bir Türk tatlısıdır. Şekliyle göze, şerbetiyle damağa hitap eder. Özellikle bayramlarda ve özel davetlerde sıkça tercih edilir. Peki; gül tatlısı nedir?

Gül Tatlısı’nın Özellikleri:

  1. Hamur: Genellikle un, yoğurt, sıvı yağ, irmik, kabartma tozu ve yumurta ile hazırlanan yumuşak bir hamur yapılır.
  2. Şekil: Hamurdan yuvarlak parçalar kesilir, birkaç parça üst üste hafifçe kaydırılarak dizilir, sonra rulo yapılır ve ortadan kesilerek iki adet gül şekli elde edilir.
  3. Pişirme: Fırında pişirilir.
  4. Şerbet: Şeker ve sudan oluşan klasik bir şerbet, tatlının üzerine dökülür. Genellikle şerbet soğuk, tatlı sıcakken dökülür.

Sunum:

  1. Üzeri toz fıstık, hindistancevizi veya cevizle süslenebilir.
  2. Bazı tariflerde hamurun içine az miktarda ceviz de konur.

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?