Gözleme Yapmanın Püf Noktaları
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Gözleme yaparken lezzetli sonuçlar elde etmek için bazı püf noktalara dikkat etmek gerekir. Hamurun yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvamda yoğrulması ve dinlendirilmesi, kolay açılmasını sağlar. İç harcın sulu olmaması, gözlemenin dağılmasını önlerken, harcın ince ve dengeli yayılması da eşit pişmeyi sağlar.
Gözleme Yapmanın Püf Noktaları

Tavayı iyice ısıtmak ve gözlemeyi her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirmek önemlidir. Pişirme sonrası üzerine tereyağı sürmek ve bezle örtüp dinlendirmek, gözlemenin yumuşak kalmasını sağlar. Gözleme, özellikle sıcak servis edildiğinde yanında ayran ya da çayla birlikte çok daha lezzetli olur. İşte gözleme yapmanın püf noktaları.

gözleme

Hamur Püf Noktaları

Un, su, tuz ve biraz zeytinyağı ile hazırlanan hamur ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Yoğurduktan sonra üzerini örtüp en az 30 dakika dinlendirin. Bu, açılmasını kolaylaştırır. Böylece her gözleme eşit kalınlıkta ve büyüklükte olur. Aşırı un gözlemenin kuru olmasına neden olabilir. Hamuru açarken az miktarda un kullanın ve fazla unu silkeleyin.

İç Harç Püf Noktaları

Özellikle ıspanak, patates ya da peynirli harçlarda fazla su gözlemenin dağılmasına ya da yumuşamasına neden olabilir. Kalın doldurulmuş gözlemeler düzgün pişmez. Her yerine eşit ve ince bir katman halinde yaymak en iyisidir.

Pişirme Püf Noktaları

Gözlemeyi pişirmeye başlamadan önce sac veya tava iyice ısınmış olmalı. Çok sıcak olmamalı, aksi halde dışı yanar içi pişmez. Geleneksel gözleme genellikle yağsız pişirilir ve piştikten sonra üzerine tereyağı sürülür. Ama isterseniz tavaya az zeytinyağı koyarak da pişirebilirsiniz. Gözlemeyi çevirdikten sonra spatulayla bastırarak kabaran yerlerin de pişmesini sağlayabilirsiniz.

Servis Püf Noktaları

  1. Sıcakken servis edin.
  2. Piştikten sonra üzerini temiz bir bezle örtüp biraz dinlendirin, böylece yumuşak kalır.
  3. Yanında ayran veya çayla harika gider.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Masterchef Sercan Şahinoğlu Kimdir?
17 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren Altıncı İsim Belli Oldu!
Çikolatalı Kek Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 7 İpucu
Bisküvili Havuç Topları Yapmanın Püf Noktaları
Mantı Hamuru Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Supangle Yapmanın Püf Noktaları