Girit Kabağı Hangi Mevsimde Olur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Girit kabağı genellikle yazın sonundan sonbaharın başına kadar olgunlaşır. En uygun hasat dönemi Ağustos sonu ile Ekim başıdır. Sıcak iklimlerde yetişir ve taze olarak tüketildiğinde en lezzetli halindedir.

Girit kabağı güneşli ve sıcak havalarda hızlıca büyür. Hasat edildikten sonra serin ve kuru bir yerde saklanabilir. Sonbaharda sofralarda taze veya pişirilmiş şekilde kullanılabilir.

Yazın Sonu, Sonbaharın Başlangıcı

Girit kabağı genellikle yazın sonundan sonbaharın başına kadar olgunlaşır.

Hasat Zamanı

En uygun hasat dönemi, Ağustos sonu ile Ekim ayı başıdır.

Sıcak İklim Tercihi

Sıcak ve güneşli iklimlerde daha hızlı büyür, dolayısıyla yaz boyunca olgunlaşır.

Tazeliğini Koruyun 

Taze tüketmek için yaz sonu ve sonbahar başında alınması önerilir.

Kışa Saklanabilir

Hasat edildikten sonra serin ve kuru bir yerde saklanırsa kış aylarında da kullanılabilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Girit Kabağı Kaç Dakikada Haşlanır?
  2. Girit Kabak Dolması Yanına Ne Gider?
  3. Girit Dolmasında Kıyma Olur Mu?

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde