Galeta Unuyla Ne Yapılır?
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Galeta unu, ince çekilmiş ve fırınlanmış ekmek kırıntılarından elde edilen, hem mutfakta pratiklik sağlayan hem de birçok tarife lezzet ve doku katan bir malzemedir. Raf ömrü uzun olduğundan her zaman el altında bulunabilir ve tatlıdan tuzluya geniş bir kullanım alanına sahiptir. Peki; galeta unuyla ne yapılır? İşte detaylar...

Galeta unu, mutfakların gizli kahramanlarından biridir. Bayat ekmeklerin değerlendirilmesiyle elde edilen bu ince ve çıtır yapılı un, yemeklere farklı bir doku ve lezzet kazandırır. Hem tuzlu hem tatlı tariflerde çok yönlü kullanımı sayesinde, hem pratik hem de lezzetli sonuçlar elde etmek mümkündür. Kızartmalardan fırın yemeklerine, köftelerden tatlılara kadar geniş bir yelpazede yer alan galeta unu, mutfağınızda vazgeçilmez bir malzeme haline gelir. Peki; galeta unuyla ne yapılır? İşte detaylar...

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?