Fırından Çıkan Böreğin Çıtır Kalması İçin Ne Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Böreğin çıtır kalması için fırından çıkar çıkmaz örtülmemeli ve fazla buharlaşması engellenmemelidir. İç harcın çok sulu olmamasına dikkat edilmeli ve börek yüksek ısıda pişirilmelidir. Ayrıca oda sıcaklığında saklamak, böreğin kıtırlığını korumasına yardımcı olur.

Böreğin üstüne çok yağ sürmemek, çıtırlığını artırır. Fırını önceden ısıtarak pişirmek, dış katmanın hemen kızarmasını sağlar. Fazla nemli malzemelerden kaçınmak, böreğin yumuşamasını önler.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak