Fırında Pişen Yemekleri Yumuşacık Yapmanın 6 Sırrı
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Fırında pişen yemekleri yumuşacık yapmak için malzemeleri oda sıcaklığına getirin ve gerekirse marine edin. Orta dereceli fırında, sıvı ekleyerek ve üzerini kapatarak pişirmek, yemeklerin nemli kalmasını sağlar. Piştikten sonra birkaç dakika dinlendirmek de lezzetin ve yumuşaklığın artmasını sağlar.

Yemekleri yavaş ve kontrollü pişirmek, dışının sertleşmesini önler. Sebze ve etleri pişirirken biraz sıvı kullanmak, kurumasını engeller. Fırından çıkardıktan sonra kapağını açmadan bekletmek, içinin yumuşacık kalmasını sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem
Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?
1 Dilim Ekmek Kaç Pankek Eder?
Mayasız Poğaça Hamuru Yapışkan Olursa Ne Yapmalı?
Pankekin Güzel Olması İçin Ne Yapmalı?
Mayasız Poğaça Çok Kuru Olursa Ne Yapmalı?