Fesleğen Nasıl Saklanır?
Kokusu ve aroması ile tariflerinize lezzet ve renk katan fesleğen nasıl saklanır? Uzun süre taze fesleğen tüketmek için bu saklama yöntemlerini deneyebilirsiniz. İşte, 4 farklı fesleğen saklama yöntemi:
Fesleğen Nasıl Saklanır?

Elinizde fazla fesleğen varsa nasıl saklamalısınız? Eğer bir bahçeniz varsa ya da fazla fesleğen satın aldıysanız bütün bir yıl fesleğeni taze olarak yemek için saklamanız gerekir. İşte tüm yıl boyunca fesleğen saklamak için üç farklı yöntem:


Yıkayın ve Dondurun

  1. Fesleğen yapraklarını yıkayıp kurulayın. Ardından sapları atın. Bunları bir yağlı kağıda yayın ve hızlı bir şekilde dondurun. Dondurulmuş fesleğeni dondurucu poşetlere aktarın ve gerektiğinde kullanın.


Haşla ve Dondur

  1. Yıkanmış fesleğen yapraklarını 15 saniye kadar haşlayın ve pişirme işlemini durdurmak için buzlu suya daldırın. Yaprakları iyice kurulayın ve ardından hızlı dondurun ve seçenek 1'de açıklandığı gibi dondurucu torbalara aktarın.


Doğrayın ve Dondurun

  1. Yıkanmış fesleğen yapraklarını kabaca doğramak için bir mutfak robotu kullanın. Yaprakları hafifçe yağla kaplamak için bir çiseleyen zeytinyağı ve nabız ekleyin; bu, fesleğenin dondurucuda kararmasını önleyecektir. Elde edilen karışımı buz kalıplarına alın ve dondurun. Bitmiş küpleri dondurucu poşetlere aktarın ve gerektiği gibi kullanın. Bir küp genellikle yaklaşık iki yemek kaşığı taze fesleğen eşdeğeridir. Sizinkinin ne kadar tuttuğunu bulmak için buz kalıbınızı ölçün.


Kurutun

  1. Fesleğenleri kurutarak saklayabilir ve sonrasında tariflerinizde kullanabilirsiniz. Bir tepsiye serebilir ya da demet haline getirerek ters şekilde kurutulabilir. 

Şunlara da göz atın;
  1. Yeşillikler nasıl saklanır?
  2. Sarımsak nasıl saklanır?
  3. Asma yaprağı nasıl saklanır?
  4. Maydanoz nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Favori Yemeğiniz Sizi Ele Veriyor
Bisiklete binmek mi, yürümek mi: Kilo vermek için hangisi daha iyi?
Kurban Etini Ne Zaman Tüketmeli? Doğru Dinlendirme ve Sindirim Dengesi
Koyun Eti Kavurma Kokusunu Nasıl Giderebilirim?
Dalak Yemeği Nasıl Temizlenir?
Et Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Pişirme ve Saklama Önerileri