Fazla Tuzlu Bir Yemeği Kurtarmanın 5 Pratik Yolu
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Fazla tuzlu bir yemek mutfakta sıkça yaşanan aksiliklerden biridir ama birkaç pratik yöntemle kurtarılabilir. Patates, süt ürünleri veya asidik malzemeler fazla tuzu dengelemeye yardımcı olur. Ayrıca yemeği suyla seyreltmek ya da tuzsuz garnitürlerle sunmak da lezzeti toparlar.

Yemek fazla tuzlandığında paniğe kapılmadan bazı basit çözümlerle durumu telafi edebilirsiniz. Limon, yoğurt veya tuzsuz ek malzemeler yemeğin tadını dengeleyebilir. Böylece lezzet kaybı yaşamadan sofraya kurtarılmış bir yemek çıkarabilirsiniz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Bib Gourmand Ödülü Alan Restoranlar 2026
Michelin Rehberi 2026 Tavsiye Listesi
2026 Michelin Seçkisi: Michelin Yeşil Yıldız, Servis ve Genç Şef Ödülünü Kazananlar Açıklandı!
Michelin Yıldızı Nedir?