Falafel Hazırlamanın 5 Püf Noktası
Falafel hazırlarken dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir? İşte, Orta Doğu mutfağından dünyaya yayılan orijinal falafel için bilmeniz gereken 5 püf noktası:

Falafel, Orta Doğu mutfağında çok sevilen lezzetlerden biridir. Lübnan mutfağıyla özdeşleşen bu yemek, başta Hatay olmak üzere ülkemizde de sık sık tüketilir. İçinde et kullanılmadığı için, vegan ve vejetaryenler tarafından da tercih edilir. Ana malzemesi nohut olan falafel, kızartma usulüyle pişirilir. Ancak hazırlama aşamasında yapılan hatalar, içinin çiğ kalmasına veya pişirirken dağılmasına yol açabilir. Tam da bu yüzden, yağ çekmeyen tam kıvamında falafel yapmak için bilmeniz gerekenleri sıraladık. 

Püf noktalarına geçmeden önce, falafel tarifimizi buraya bırakıyoruz. 

  1. Bakla kullanın

Falafel yapımında kullanacağınız nohutları bir gece önceden suda bekletin. Lezzetini artırmak için, bir gece suda bekletilmiş bakla kullanmanızı öneriyoruz. Kullanacağınız baklayı haşlamak yerine suda bekletmeniz yeterli olacaktır. 

  1. Robotta çektirin

İkinci adım olarak nohut ve baklayı mutfak robotunda çektirin. Eğer çekmekte zorlanıyorsanız, makineyi zorlamak yerine nohutların üzerine 3 yemek kaşığı su veya zeytinyağı ekleyin. Bu sayede daha kolay bir şekilde karıştırabilirsiniz. 

  1. Baharatlarla zenginleştirin

Falafelin lezzetini artırmak için mutlaka baharat kullanmanız gerekiyor. Karabiber ve tuzun yanı sıra kimyonu da falafel yapımında kullanabilirsiniz. Ek olarak soğan, sarımsak, kişniş ve maydanoz ilave edebilirsiniz. Soğanı doğrayarak eklemeye özen gösterin. Eğer rendeleyerek kullanacaksanız, soğanın fazla suyunu mutlaka sıkın. Aksi takdirde harcınız çok cıvık olacaktır. 

  1. Karbonatı unutmayın

Tüm malzemeleri karıştırıp harcı hazırladıktan sonra, en önemli püf noktasına geldi sıra. Harca un ve karbonat ilave edin. Karbonat, falafelin kızarma aşamasında fazla yağ çekmesini engeller. Bu iki malzemeyi ekledikten sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayabilirsiniz.

  1. Harcınızı dinlendirin

Son olarak falafelleri hazırladıktan sonra, mutlaka buzdolabında dinlendirip soğutmanız gerekir. Bu sayede hem daha güzel kızarırlar, hem de pişirme aşamasında dağılmazlar. Yaklaşık 1 saat dinlendirdiğiniz falafelleri, kızgın derin yağda pişirin. Kevgir yardımıyla fazla yağını süzün ve kağıt havluda bekleterek servis edin. 

Eğer fazla yaptıysanız, pişirdikten sonra soğutup buzdolabı poşetlerine aktarabilirsiniz. Falafelleri buzlukta saklayabilir, çözdürdükten sonra istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Bazlama yapmanın püf noktaları
  2. Sigara böreği kızartmanın püf noktaları
  3. Nohut pişirmenin püf noktaları
  4. Kısır yapmanın püf noktaları
  5. Patates püresi yapmanın püf noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Yöresel Börek Tarifleri: 12 Nefis Tarif
Raf Ömrü Uzun Olan Besinler: Uzun Süre Saklanan 15 Gıda
Dolmalık Biber Nasıl Seçilir: Dişi Biber Mi, Erkek Biber Mi?
Şef Elif Edes'ten 6 Patlıcanlı Tarif
Pekmez Kaç Kalori, Diyette Pekmez Yenir Mi?
Maltepe Kahvaltı Mekanları: Maltepe'deki En İyi 6 Kahvaltı Mekanı