Evi Kokutmadan Balık Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Balık pişirmek çok lezzetli ama evde kalan o keskin koku çoğu zaman hoş olmayabilir. Peki; evi kokutmadan balık nasıl yapılır?

Evi kokutmadan balık yapmak için; balığı fırında, tercihen fırın poşetinde pişirmek harika bir çözümdür. Pişirme sırasında ocakta limon ve sirke kaynatmak da kokuyu bastırmaya yardımcı olur. Tüm işlemlerden sonra mutfağı havalandırmak ve hemen temizlik yapmak kokunun kalıcı olmasını engeller.

Fırında Pişirme Tercihi

Balığı kızartmak yerine fırında pişirin. Yağsız pişirme kokuyu büyük ölçüde azaltır. Fırın poşeti kullanmak da ekstra koruma sağlar.

Sirke veya Limon Tavası

Balığı pişirirken ocakta küçük bir cezvede sirke, limon suyu ve birkaç karanfil kaynatmak kokuyu nötralize eder.

İyi Havalandırma

Pişirme sırasında mutlaka aspiratörü çalıştırın ve camları açarak hava akışı sağlayın.

Taze Balık Kullanın

Taze balık daha az koku yapar. Bayat balık, pişerken ağır koku salar.

Pişirme Sonrası Temizlik

Balık piştikten sonra tava/tencereyi hemen yıkayın, çöpleri dışarı çıkarın ve ortamı limon kabuğu, kahve telvesi veya karbonatla temizleyin.

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak