Taze zeytin kullanmak ezmenin lezzetini artırır. Ezme yaparken zeytini robotta ya da havanda iyice ezin. Limon suyu veya sirke eklemek tadını daha canlı yapar.
Siyah ya da yeşil zeytinleri kullanmadan önce 1–2 saat tuzlu suda bekletmek, acılığını azaltır ve daha yumuşak bir ezme kıvamı sağlar.
Zeytinleri ezmeden önce bir miktar zeytinyağı, sarımsak ve isteğe bağlı birkaç damla limon suyu eklemek, hem lezzeti artırır hem de karışımı daha kremamsı yapar. Dilerseniz robotta ya da havanda iyice ezin.
Kekik, biberiye veya pul biber gibi baharatları ezme kıvamına geldikten sonra eklemek, aromalarının canlı kalmasını sağlar ve ezmenin renginin kararmasını önler.
Şunlara da göz atın:
Mevsimlik Kırma Yeşil Zeytin Yapmak İçin 5 İpucu
Hangi Zeytine Hangi Baharat Yakışır?