Evde Soslu Tavuk Döner Yapmanın 5 Püf Noktası
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Soslu tavuk dönerin sırrı, iyi bir marine, doğru pişirme tekniği ve lezzetli bir sostadır. Tavukları yoğurt ve baharat karışımında dinlendirip yüksek ateşte kısa sürede pişirmek hem yumuşaklık hem de aroma kazandırır. Üzerine eklenen son sos dokunuşu ise dönerin tadını kat kat artırır.

Soslu tavuk döner yaparken etin yumuşacık olması için marine süresi çok önemlidir. Pişirme sırasında yüksek ısı ve ince dilimleme, dönerin dışını çıtır, içini sulu yapar. Son olarak özel sosla buluşan tavuklar, evde yapılan dönerin lezzetini restoran ayarına taşır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem
Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?
1 Dilim Ekmek Kaç Pankek Eder?
Mayasız Poğaça Hamuru Yapışkan Olursa Ne Yapmalı?
Pankekin Güzel Olması İçin Ne Yapmalı?
Mayasız Poğaça Çok Kuru Olursa Ne Yapmalı?