Erzincan Tulumu Hangi Sütten Yapılır?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Erzincan tulumu, geleneksel olarak tamamen koyun sütünden üretilen yoğun aromalı bir peynirdir. Yayla sütü kullanımı sayesinde keskin tat ve zengin yağ oranı sunar. En makbul Erzincan tulumu, %100 koyun sütüyle yapılan ve doğal yöntemlerle olgunlaştırılan çeşittir.

Erzincan tulumu, geleneksel olarak %100 koyun sütünden yapılan, yoğun aromalı ve karakteristik bir peynirdir. Yaylalarda otlayan koyunların sütü kullanıldığı için daha yağlı, keskin ve belirgin bir lezzete sahiptir. Bazı modern üretimlerde koyun sütüne az miktarda keçi veya inek sütü eklenebilse de en makbul olanı tamamen koyun sütüyle yapılan gerçek Erzincan tulumudur.

''En lezzetli tulum peyniri hangisi, gerçek tulum peyniri nasıl anlaşılır ve tulum peyniri nasıl yenir?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Erzincan Tulumu Hangi Sütten Yapılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?