Tatlı krizlerini hem lezzetli hem de besleyici bir şekilde atlatmak isteyenler için yulaf vazgeçilmez bir malzemedir. Lif açısından zengin yapısıyla tok tutan, sağlıklı tariflerin vazgeçilmezi olan yulaf, kurabiyelere de bambaşka bir dokunuş katıyor. Klasik kurabiyelerden sıkıldıysanız ya da rafine şekersiz, glutensiz veya az malzemeli alternatifler arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte enfes yulaflı 8 kurabiye tarifi...
Malzemeler:
Yapılışı:
Muzu çatalla iyice ezin. Yulaf ve balı ekleyip karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 12-15 dakika pişirin ve servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Tüm malzemeleri bir kasede iyice karıştırın. Karışımı hafifçe bastırarak kurabiye şekli verin. 180°C fırında yaklaşık 15 dakika pişirin ve servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Rendelenmiş elmanın suyunu hafifçe sıkın. Diğer malzemelerle birlikte karıştırın. Şekil verip yağlı kağıda dizin. 170°C fırında 15-18 dakika pişirin ve servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Muzu ezip diğer malzemelerle karıştırın. Karışım koyu kıvamlı olmalı. Fırın tepsisine dizip, 180°C’de 12-15 dakika pişirin ve servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Muzu ezip diğer malzemelerle karıştırın. Damla çikolataları en son ekleyin. Fırına vermeden önce hafifçe bastırın. 180°C’de 12-14 dakika pişirin ve servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırıp şekil verin. Hindistan cevizini üstüne de serpebilirsiniz. 180°C fırında 15 dakika pişirin ve servis edn.
Malzemeler:
Yapılışı:
Muzu ezin, tüm malzemeleri ekleyin ve yoğurun. Kurabiye şeklini verip tepsiye dizin. 180°C fırında 15 dakika kadar pişirin ve servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Muz ve balı karıştırın. Kuru meyveleri küçük küçük doğrayın, yulafla birlikte karışıma ekleyin. Kurabiye şekli verip 180°C fırında 15 dakika pişirin ve servis edin.