En İyi Piyaz Hangi Fasulyeden Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Piyaz için en çok dermason ve horoz fasulye tercih edilir; ikisi de ince kabuklu ve pişince dağılmayan yapısıyla idealdir. Çalı ve şeker fasulyesi de hafifliği ve lezzetiyle güzel alternatiflerdir. En önemli nokta, fasulyenin ince kabuklu, kolay haşlanan ve diri kalmasıdır.

Piyazın en iyi hali genellikle dermason fasulyeden yapılır. Horoz ve çalı fasulyesi de pişince dağılmadığı için tercih edilir. Önemli olan fasulyenin ince kabuklu, kolay haşlanan ve diri kalmasıdır.

Dermason fasulye

Piyaz için en çok tercih edilen, ince kabuklu ve kolay pişen beyaz fasulyedir.

Horoz fasulye

Biraz daha iri taneli, piştikten sonra dağılmayan yapısıyla nefis olur.

Şeker fasulye

Orta boy, kabuğu ince, yerli üretimlerde piyaz için ideal seçeneklerden.

Piyazlık fasulye (özel seleksiyon)

Bazı yörelerde özel olarak piyazlık diye satılır; hızlı haşlanır, diri kalır.

En önemli kriter

Fasulyenin ince kabuklu, kolay haşlanan ve pişince dağılmayan olmasıdır; taneler bütün ve parlak kalmalı.

Şunlara da göz atın:

  1. Soğan Piyazı Nasıl Yapılır?
  2. Çıtır Piyaz Nasıl Yapılır?
  3. Fasulye Piyazı Sosu Nasıl Yapılır?
  4. Fasulye Piyazına Hangi Baharatlar Konur?
  5. Piyaz İçin Fasulye Kaç Dakika Haşlanır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?