Elma ve Armutları Uzun Süre Saklamanın En Doğru Yolu
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Elma ve armutlar tazeliğini korumak için buzdolabında saklanmalıdır. Bu meyveler, serin ve nemli ortamlarda daha uzun süre dayanır. Elmalar doğal olarak etilen gazı ürettiği için armut gibi diğer meyvelerden ayrı tutulması önerilir. İşte elma ve armutları uzun süre saklamanın yöntemleri!
Elma ve Armutları Uzun Süre Saklamanın En Doğru Yolu

Elma ve armutları saklama sırasında delikli sebze poşetleri kullanmak, hem nemi dengelemeye hem de hava akışını sağlamaya yardımcı olur. Yumuşamış veya çürümeye başlayan meyveler ayrılmazsa diğerlerini de hızla bozar. Eğer meyve dilimlenmişse, limon suyu sürülerek hem kararması önlenir hem de tazeliği korunur.

elma

Buzdolabında Saklayın

Elma ve armut, serin ortamları sever; buzdolabının meyve-sebze bölmesinde 2–4 hafta taze kalabilir.

Ayırarak Yerleştirin

Elmalar, etilen gazı salgıladığı için armut gibi diğer meyvelerden ayrı saklanmalıdır.

Delikli Poşet Kullanın

Nemi dengelemek ve hava almasını sağlamak için delikli sebze poşetleri idealdir.

Yumuşayanları Ayırın

Bir meyve bozulursa diğerlerini de etkiler; yumuşayanları hemen ayırın.

Dilimlenmişse Limonlayın

Kesilmiş elma ve armutlar çabuk karardığı için üzerlerine limon suyu damlatarak saklayın.

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Çikolatalı Kek Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 7 İpucu
Bisküvili Havuç Topları Yapmanın Püf Noktaları
Mantı Hamuru Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Supangle Yapmanın Püf Noktaları
Patatesli Pide Yapmanın Püf Noktaları
Fırında Izgara Tavuk Yapmanın Püf Noktaları