Tatlılar, kültürden kültüre farklılık gösterse de evrensel olarak mutluluğun, kutlamanın ve özel anıların simgesi olurlar. Kimisi çikolatanın yoğun ve zengin tadında kendini bulurken, kimisi ise süt ve meyvenin hafifliğiyle hafif bir lezzet deneyimi yaşar. Peki, dünyanın en iyi tatlısı hangisidir? İşte denemeniz gereken en lezzetli 7 tatlı tarifi…
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşana kadar çırpın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin, içine tereyağını ekleyip karıştırın. Çikolatalı karışımı yumurtalara ekleyin, ardından unu ilave edip karıştırın. Yağlanmış kalıplara yarısına kadar harç doldurun. Önceden ısıtılmış 200°C fırında 8–10 dakika pişirin. Fırından alıp 1-2 dakika dinlendirin, ters çevirerek servis edin.
Muhallebisi için:
Kahveli Islatma Sosu:
Üzeri için:
Hazırlanışı:
Un, şeker, süt ve yumurtayı tencerede karıştırarak pişirin. Ilıyınca labne ekleyip çırpın. Kahveyi sıcak suda eritip soğutun. Kedi dillerini kahveyle ıslatıp bir kaba dizin, üstüne muhallebi dökün. Katları tekrar edin. Soğuyunca üzerine kakao serpip servis edin. Afiyet olsun!
Hamur İçin:
Açmak İçin:
İç Harç:
Üzeri İçin:
Şerbet:
Hazırlanışı:
Hamuru yoğurun, 5 büyük beze yapın, her birini 20 küçük bezeye ayırın (toplam 100). Her bezeyi nişasta ile açın, 20 kat üst üste koyup tek yufka halinde açın ve yağlanmış tepsiye serin. İç harcı serpip diğer katları aynı şekilde ekleyin. Şekil verip tereyağını dökün. 180°C fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca soğuk şerbeti dökün, üzerini kapatıp dinlendirin.
Malzemeler
Tabanı için:
İç Harç için:
Üzeri için:
Hazırlanışı:
Bisküvileri toz haline getirip eritilmiş tereyağıyla karıştırın. Kalıba bastırarak yerleştirin, 175°C fırında 10 dk pişirip soğutun. Peynir ve krem peyniri çırpın, kalan harç malzemelerini ekleyip pürüzsüz hale getirin. Karışımı tabanın üzerine dökün. 175°C fırında 60–70 dk pişirin. Fırın kapalıyken 1 saat dinlendirin. Tamamen soğuyunca buzdolabında en az 4 saat bekletin. Üzerini süsleyip dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!
Malzemeler
Hamur İçin:
Kremalar (isteğe göre):
Hazırlanışı:
Badem ve pudra şekerini robottan geçirip eleyin. Yumurta aklarını çırpıp şekeri ekleyin, bademli karışımla tahta kaşıkla karıştırın. Hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kağıda 2 cm çapında sıkın. 170°C fırında 10 dakika pişirin. Soğuyan makaronları seçtiğiniz kremayla birleştirip servis edin.
Renkli Makaron Kremaları:
Malzemeler
Süsleme İçin:
Hazırlanışı:
Sütü şekerle ısıtıp vanilin ve gül suyu ekleyin, ılımaya bırakın. Tepsiye güllaç yaprağını serip sütle ıslatın. 5. yapraktan sonra dövülmüş badem serpin, kalan yaprakları da sütle ıslatarak dizin. Kalan sütü üzerine dökün, buzdolabında 2 saat dinlendirin. Üzerini toz Antep fıstığı ve kiraz şekerleme ile süsleyip servis yapın.
Malzemeler
Kreması için:
Üzeri için:
Hazırlanışı:
Yumurta beyazlarını mikserde kabarana kadar çırpın, pudra şekerini 3 partide ekleyip vanilya ile karıştırın. Hamuru sıkma torbasıyla yağlı kağıda küçük daireler şeklinde sıkın, uçlarını spatula ile sivrilterek şekil verin. 110°C’de 90-120 dakika pişirin, fırında 1 saat kurutun. Kremayı pudra şekeri ile çırpıp dolapta soğutun. Pavlovaların ortasına kremayı koyup, meyve ve nane ile süsleyin.
Şunlara da göz atın: