Dünden Kalan Kızarmış Balık Yenir Mi?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Dünden kalan kızarmış balık, uygun şekilde buzdolabında saklandıysa genellikle yenebilir. Ancak balığın kokusu ve görünümü mutlaka kontrol edilmelidir; kötü kokan veya renk değiştirmiş balık kesinlikle tüketilmemelidir.

Dünden kalan kızarmış balık yenmeden önce; balığın iyi şekilde ısıtılması, bakterilerin azalmasını sağlayarak sağlık riskini azaltır. Yine de tazeliğini yitirmiş balığın besin değeri düşer ve özellikle hassas kişiler için tüketimi riskli olabilir.

Tazeliği ve saklama şekli önemli

Dünden kalan balık, buzdolabında uygun şekilde saklandıysa genellikle yenebilir. Oda sıcaklığında bırakılmışsa risklidir.

Koku ve görünüm kontrolü

Balığın kötü kokusu veya renginde bozulma varsa kesinlikle tüketilmemeli.

Isıtma şart

Yeniden tüketirken mutlaka iyice ısıtılmalı, böylece bakteriler azaltılır.

Besin değeri azalabilir

Kızarmış balığın tazeliği kadar besin değeri de zamanla düşebilir.

Sağlık riski

Özellikle hassas bünyelerde veya bağışıklığı zayıf kişilerde, bayat balık tüketmek gıda zehirlenmesine yol açabilir.

Yazar: Uzman Diyetisyen Perihan Kılıç

Haber Kategorileri

Gıda Güvenliği

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak