Dünden kalan kızarmış balık yenmeden önce; balığın iyi şekilde ısıtılması, bakterilerin azalmasını sağlayarak sağlık riskini azaltır. Yine de tazeliğini yitirmiş balığın besin değeri düşer ve özellikle hassas kişiler için tüketimi riskli olabilir.
Dünden kalan balık, buzdolabında uygun şekilde saklandıysa genellikle yenebilir. Oda sıcaklığında bırakılmışsa risklidir.
Balığın kötü kokusu veya renginde bozulma varsa kesinlikle tüketilmemeli.
Yeniden tüketirken mutlaka iyice ısıtılmalı, böylece bakteriler azaltılır.
Kızarmış balığın tazeliği kadar besin değeri de zamanla düşebilir.
Özellikle hassas bünyelerde veya bağışıklığı zayıf kişilerde, bayat balık tüketmek gıda zehirlenmesine yol açabilir.
Yazar: Uzman Diyetisyen Perihan Kılıç