Dovga Çorbası Yaparken Bilmeniz Gereken 3 Tüyo
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Dovga çorbası, özellikle Azerbaycan mutfağına ait geleneksel bir yoğurt çorbasıdır. Türkiye’nin doğu bölgelerinde ve Kafkasya’da da bilinir. Gelin, dovga çorbasının püf noktalarına birlikte göz atalım.

Azerbaycan mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan dovga çorbası, hem besleyici hem de kültürel açıdan özel bir yere sahip bir lezzettir. Yoğurdun ferahlatıcı dokusu, nohudun doyuruculuğu ve taze yeşilliklerin aromasıyla sofralara farklı bir hava katar. Dovga, mevsime göre farklı şekillerde sunulabilen nadir çorbalardandır. Kışın sıcak servis edildiğinde bağışıklığı güçlendirir, yazın ise soğuk servis edilerek hafif bir öğün haline gelir.

Harira çorbası püf noktaları, şehriye çorbası püf noktaları ve yüksük çorbasının püf noktalarına göz atın. 

Dovga Çorbasının Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?