Donut Neden Sert Olur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Donut sertleşmesinin temel sebepleri hamurun fazla yoğrulması, unun protein oranının yüksek olması, yağ ve sıvı miktarının yetersizliği ve pişirme sıcaklığı ile süresinin yanlış ayarlanmasıdır. Fazla yoğrulan hamur glutenin çok gelişmesine yol açarak sert bir doku oluşturur. Yetersiz yağ veya sıvı hamurun kuru ve katı olmasına neden olur. Yanlış sıcaklık ve uzun pişirme süresi de hem dışının hızlı sertleşmesine hem de içinin kurumasına yol açar.

Donutun sert olmasının bir nedeni de hamurun yeterince dinlendirilmemesidir; dinlenmeyen hamur kabarmaz ve sıkı olur. Fazla un eklenmesi de hamurun kuru ve sert olmasına yol açar. Kızartma veya fırınlama sırasında yağın doğru sıcaklıkta olmaması, hamurun sertleşmesine neden olabilir. Ayrıca, donut soğuduktan sonra hava ile temas ederse nemini kaybedip sertleşir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı