Dolmanın Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Dolmaların yumuşak olması için sebzeleri önceden hafifçe haşlayabilir veya tuzlayıp bekletebilirsiniz. İç harcı nemli tutmak ve dolmaları kısık ateşte pişirmek önemlidir. Ayrıca tencereye az miktarda sıvı eklemek, hem yumuşaklık hem de lezzet için faydalıdır.

Dolmaların yumuşak olması için sebzelerin eşit büyüklükte kesilmesi pişmeyi kolaylaştırır. Pişirme sırasında tencerenin kapağını kapalı tutmak buharla yumuşamasını sağlar. İç harca biraz sıvı eklemek dolmanın kurumasını önler.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Muz Nasıl Olgunlaştırılır?
Gaziantep’in Beyranı Dünya Sıralaması'nda!
Somon Balığı Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Tek Şey Rengiymiş
Pankek Hamuruna Yoğurt Konur Mu?
Zeytinin Acılığını Alan 5 Etkili Yöntem
Pankek Hamuruyla Waffle Hamuru Aynı Mı?