Dolma Pişerken Kapağı Kapatılır Mı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Dolma pişerken kapağın kapalı olması, buharın içinde kalmasını sağlayarak dolmaların eşit ve yumuşak pişmesini sağlar. Aynı zamanda lezzetin ve suyun korunmasına yardımcı olur. Pişirme süresi boyunca kapak kapalı tutulmalı, istenirse son birkaç dakikada açılarak fazla su buharlaştırılabilir.

Kapağı kapalı pişirmek, dolmanın aromasının tencerede hapsolmasını sağlar. Bu yöntem, dolmaların kurumadan yumuşak kalmasına yardımcı olur. Ayrıca enerji tasarrufu sağlar ve pişirme süresini kısaltır.

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak