Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Patates Kızartması Yapmak İçin 8 Tüyo
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Dışı çıtır, içi yumuşacık patates kızartması için nişastalı patatesleri eşit boyutta kesip soğuk suda bekletmek gerekir. Patatesleri iyice kuruladıktan sonra tercihen çift kızartma yöntemiyle önce düşük, sonra yüksek sıcaklıkta pişirmek idealdir. Son olarak tuz ve baharatları kızarttıktan hemen sonra ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.

Patatesleri önceden hafifçe haşlamak, içlerinin yumuşak kalmasını sağlar. Kızartma sırasında yağın sıcaklığına dikkat etmek, dışının çıtır olmasını garantiler. Baharatları kızartmadan sonra eklemek, patatesin daha lezzetli olmasını sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak