Dilber Dudağı Yapmak İçin 3 Tüyo
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Dilber dudağı yaparken; hamurun kıvamı ne çok sert ne çok yumuşak olmalı. Şekil verirken hafifçe un serpmek işe yarar. Fırından çıkan tatlıya şerbeti ılık dökmek en iyi sonucu verir.

Hamuru iyice dinlendirmek şeklin daha kolay oturmasını sağlar. Uçlarını sıkıca bastırmak pişerken açılmasını önler. Şerbeti azar azar dökmek tatlının hamurunu yumuşatır ama dağılmasını engeller. İşte dilber dudağı yapmanın püf noktaları!

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?