Dana etinin en iyi yerleri, hangi yemeği yapacağınıza göre değişir. Ancak genel olarak lezzet, yumuşaklık ve yağ oranı bakımından en kaliteli dana eti parçaları vardır. Dana etinde lezzet, etin nereden kesildiğine bağlıdır. Her bölgenin yumuşaklığı, yağı ve pişirme yöntemi farklıdır. Peki; dana etinin en iyi yerleri neresidir?
Et pişirmenin sırrı sadece baharatlarda ya da pişirme süresinde değil, etin kesildiği yerde saklıdır. Dana eti; bonfileden döşe, sokumdan trança kadar farklı lezzetler sunar. Peki; dana etinin en iyi yerleri neresidir?
Antrikot
Konum: Sırtın orta kısmı, kaburgaların üstü
Özellik: Yağ damarları bol, çok yumuşak ve sulu
Kullanım: Izgara, mangal, fırın
Bonfile (Fileto)
Konum: Sırtın iç kısmı, bel omurlarının iç tarafı
Özellik: En yumuşak et; neredeyse yağsız
Kullanım: Biftek, medalion, tournedos
Kontrfile
Konum: Bonfilenin yan kısmı
Özellik: Bonfileye göre biraz daha sert ama lezzetli