Cream Puff Tatlısının 4 Püf Noktası
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Cream puff, Fransız mutfağından dünyaya yayılan, Türkçede genellikle profiterol hamuru veya şu hamuru tatlısı olarak bilinen bir tür hamur işidir. Gelin, cream puff tatlısının püf noktalarına birlikte göz atalım.

Fransız mutfağının gözde tatlılarından biri olan cream puff, hafifliği ve içindeki krema dolgusu ile tatlı severlerin favorileri arasında yer alır. Aslında temelinde choux hamuru (şu hamuru) vardır. Dışı ince ve çıtır, içi boş pişen bu hamurlar, krema ile doldurularak enfes bir tatlıya dönüşür. Fakat cream puff yaparken bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir.

Profiterol yapmanın püf noktaları, ekler yapmanın püf noktaları ve profiterol tariflerine göz atmayı unutmayın.

Cream Puff Yapmanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Tavsiye Listesi
2026 Michelin Seçkisi: Michelin Yeşil Yıldız, Servis ve Genç Şef Ödülünü Kazananlar Açıklandı!
Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Rehberi Türkiye Seçkisi 2026 Açıklandı: İşte Türkiye’nin Yıldızlı Restoranları ve Ödülleri!
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?