Sağlıklı beslenmenin, özellikle de çocukların damak zevkine hitap etmenin zor olduğu zamanlarda, annelerin imdadına yetişen harika tüyolar var. Bazen en sevilen atıştırmalıkların görünümünü alarak sebze ve meyveleri daha cazip hale getirmek, çocukları şaşırtmanın ve sağlıklı alışkanlıklar kazandırmanın en eğlenceli yollarından biri olabilir. İşte çocukları masumca kandırmanın en eğlenceli 6 yolu...
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt (süzme yoğurt daha iyi olur)
1/2 su bardağı püre haline getirilmiş meyve (çilek, yaban mersini)
Yapılışı:
Yoğurt ve meyve püresini karıştırın. Karışımdan küçük topçuklar yaparak yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. Dondurucuda tamamen donana kadar bekletin.
Malzemeler:
1 su bardağı doğal meyve suyu (vişne, çilek, portakal vb.)
2 yemek kaşığı toz jelatin
1 yemek kaşığı bal veya agave şurubu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Meyve suyunu küçük bir tencerede ısıtın (kaynatmayın). İçine jelatini ekleyip topaklanmaması için iyice karıştırın. Eğer kullanıyorsanız, balı ekleyip karıştırın. Karışımı jelibon kalıplarına dökün ve buzdolabında 4-6 saat kadar bekletin.
Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış ve püre haline getirilmiş tatlı patates veya havuç
1/2 su bardağı yoğurt veya krema
1 tatlı kaşığı tarçın veya vanilya özü
Yapılışı:
Bütün malzemeleri bir karıştırma kabında pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin. Karışımı puding kalıplarına veya küçük kaselere dökün. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Malzemeler:
2 adet havuç veya pancar
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Sebzeleri çok ince dilimler halinde kesin. Dilimleri zeytinyağı, tuz ve karabiberle harmanlayın. Fırın tepsisine tek sıra halinde dizin. 180°C'de yaklaşık 15-20 dakika, çıtırlaşana kadar pişirin.
Malzemeler:
2 adet orta boy kabak veya havuç
Zeytinyağı, tuz ve karabiber
Yapılışı:
Kabağı veya havucu bir sebze spiral kesici (spiralizer) ile spagetti şeklinde kesin. Bir tavada az zeytinyağı ile 2-3 dakika kadar soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyerek sıcak servis edin.
Malzemeler:
2 adet muz
1/2 su bardağı bitter çikolata
Üzeri için fındık, hindistan cevizi (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Muzları dilimleyin ve dondurucuya koyun. Çikolatayı benmari usulü eritin. Donmuş muz dilimlerini çikolataya batırıp yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. İstediğiniz malzemeleri üzerine serpin ve tekrar dondurucuda çikolata donana kadar bekletin.