Cıvık Krema Nasıl Koyulaşır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kremanız beklediğinizden daha sulu olduysa endişelenmeyin. Mutfakta birkaç basit yöntemle cıvık kremayı kolayca koyulaştırabilirsiniz. Bunlar arasında nişasta ya da un ile koyulaştırma en sık tercih edilenler arasında yer alır. Peki; cıvık krema nasıl koyulaşır? İşte yanıtı.
Cıvık Krema Nasıl Koyulaşır?

Özellikle tatlı ya da sos yaparken, beklediğinizden daha akışkan bir krema ile karşılaşmak sorun olabilir ancak bunun çok basit bir çözümü bulunuyor. Birkaç pratik yöntemle istenilen kıvamda bir krema elde edebilirsiniz. Peki; cıvık krema nasıl koyulaşır? İşte yanıtı.

krema

Nişasta ile koyulaştırma

1 tatlı kaşığı mısır nişastası veya buğday nişastasını az miktarda soğuk su ya da sütle karıştırarak topaksız hale getirin. Bu karışımı cıvık kremaya ekleyin ve karıştırarak kısık ateşte ısıtın. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.

Un ile koyulaştırma

1 yemek kaşığı unu az miktarda tereyağıyla kavurun, sonra kremaya ekleyin. Hafifçe pişirerek karıştırın; unun kokusu çıkana kadar pişirmek önemlidir.

Kaynatma (sıvıyı buharlaştırma)

Kremayı kısık ateşte, karıştırarak bir süre kaynatın. Bu yöntem fazla sıvının buharlaşmasını sağlar ve kremayı doğal yoldan koyulaştırır.

Soğutarak koyulaştırma

Bazı krema türleri (örneğin pastacı kreması), soğudukça kendiliğinden koyulaşır. Eğer içeriğinde nişasta/un varsa, soğumaya bırakmayı deneyin.

Jelatin ile koyulaştırma (soğuk tatlılar için)

Yarım yaprak jelatin ya da 1/2 çay kaşığı toz jelatini az miktarda suda bekletip şişirdikten sonra sıcak kremaya ekleyin. Bu yöntem özellikle mus veya soğuk pasta kremalarında etkilidir. Kullanacağınız yöntemi, kremanın kullanım amacına göre seçmeniz önemli. Örneğin, tatlı bir krema için nişasta ya da kaynatma; tuzlu bir sos için unlu veya kaynatma yöntemi daha uygundur.

Şunlara da göz atın:

  1. Muhallebiye Krema Yerine Ne Konulabilir?
  2. Pastacı Kreması Nasıl Saklanır?
  3. Ayrışmış Krema Tüketilir Mi?
  4. Krema Çırpmak İçin İdeal Sıcaklık Nedir?
  5. Krema Nasıl Dondurulur?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Kurbanın Akciğeri Yenir Mi?
Hangi Cins Koyunun Eti Kokmaz?
Baklavadan Sıkılanlara Özel 15 Bayramlık Şerbetli Tatlı Tarifi
Ev Yapımı Baklava Tarifleri: Bayrama Özel 12 Baklava Tarifi
Dalak Yemeği Nasıl Temizlenir?
Bayram Sonrası Beslenme Nasıl Olmalı? İşte Uzmanından 3 Günlük Plan