Cennet Hurması Kurusu Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Cennet hurması kurusu yapmak için önce hurmaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın ve fazla suyunu alın. Ardından hurmaları güneşte veya düşük ısıda fırında kurutarak nemlerini giderin, ara sıra ters yüz ederek eşit kurumasını sağlayın. Kuruyan hurmaları hava geçirmez kaplarda serin ve kuru bir yerde saklayarak tazeliğini koruyun. Son olarak, kurutulmuş hurmaları çay veya kahve yanında atıştırmalık olarak tüketebilir ya da tatlı ve tariflerde doğal şeker olarak kullanabilirsiniz.

Kuruyan hurmalar hafif yumuşak kalmalı, tamamen sertleşmemelidir. Eğer istersen içlerini ceviz, badem gibi kuruyemişlerle doldurabilirsiniz. Kurutma sırasında hurmaların üst üste gelmemesine dikkat etmek, eşit kuruma sağlar. Bu yöntemle hazırlanan hurmalar uzun süre lezzetini ve aromasını kaybetmeden saklanabilir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak