Cennet Hurması Hangi Ayda Kurur, Kabuğu Soyulur Mu?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Cennet hurması genellikle Ekim-Aralık ayları arasında kurutulur. Kurutulan cennet hurması, taze meyveye göre daha uzun süre muhafaza edilir. Kurutma işlemi genelde güneşte yapılır ve kabuğu soyulur. İşte, cennet hurması kurutma hakkında merak edilenler:

Cennet hurması, Trabzon hurması veya Japon hurması olarak da bilinen, tatlı, yumuşak ve aromatik bir meyvedir. Olgunlaştıkça içi krema kıvamına gelir, yüksek lif ve vitamin içerdiği için kış aylarında sıkça tüketilir. Hem taze hem de kurutulmuş olarak yenebilir. Kurutulmuş hali, daha yoğun bir tat ve uzun süre dayanıklılık sunar.

''Cennet hurması nasıl kurutulur, cennet hurması tüketmenin püf noktaları ve cennet hurması nasıl yenir?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak