Çarkıfelek Meyvesi Yerken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Çarkıfelek meyvesi, aromatik ve ekşi–tatlı tadıyla bilinen tropikal bir meyvedir. Yemek için en önemli püf noktaları olgun buruşuk kabuklu meyveyi seçmek, iç kısmını kaşıkla tüketmek ve aromayı kaybetmemek için çiğ kullanmaktır. Yoğurt, tatlı ve içeceklerle mükemmel uyum sağlar.

Çarkıfelek meyvesi, diğer adıyla passion fruit, Passiflora bitkisinin tropikal iklimlerde yetişen aromatik ve çekirdekli bir meyvesidir. Dışı sert ve kalın kabuklu, içi ise jel kıvamında sulu bir yapıya sahiptir. Tadı hafif ekşi–tatlı karışımıdır ve özellikle içeceklerde, tatlılarda, soslarda ve dondurmalarda kullanılır. Mor ve sarı olmak üzere iki yaygın çeşidi vardır. Mor olan genelde daha aromatik, sarı olan ise daha iri olur.

Çarkıfelek meyvesi nasıl yenir ve çarkıfelek meyvesinin olgun olduğunu anlamanın yollarına da göz atın.

Çarkıfelek Meyvesi Tüketmenin Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı