Cannelloni Makarna Nedir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Cannelloni, İtalyan mutfağına ait bir makarna türüdür. İsminden de anlaşılacağı gibi, “büyük tüp” anlamına gelir. Genellikle uzun, geniş ve içi boş tüpler şeklindedir. Cannelloni, içi doldurularak fırında pişirilir; iç harcı genellikle kıyma, ricotta peyniri, ıspanak veya sebzeler gibi malzemelerden oluşur.

Cannelloni, İtalyan mutfağına ait içi boş, büyük tüp şeklinde bir makarnadır. Genellikle kıyma, peynir veya sebze gibi malzemelerle doldurularak fırında pişirilir. Üzerine sos ve peynir eklenerek servis edilir.

Hazırlanışı özetle şöyle olur:

  1. Tüpler haşlanır veya önceden fırınlanmaya uygun şekilde yumuşatılır.
  2. İç harç hazırlanır ve makara tüplerinin içine doldurulur.
  3. Üzerine domates sosu veya beşamel sos dökülür.
  4. Fırında pişirilir ve genellikle rendelenmiş peynirle servis edilir.

Kısaca, cannelloni hem lezzetli hem de şık bir fırın yemeği olarak bilinir.

Şunlara da göz atın:

  1. Cannelloni Kaç Dakika Pişer?
  2. Cannelloni Makarna Haşlanır Mı?

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

6 Aralık Masterchef Türkiye 2025 Şampiyonu Kim Oldu?
Mangonun Olgun Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Mercimek Köftesinin Ölçüleri Nelerdir?
Kavala Kurabiyesi Yapmanın Püf Noktaları
En Güzel Kuymak Hangi Peynirle Yapılır?
Evde Yapılan Ekmeğin Yumuşak Olması İçin Ne Yapılır?